Zo maak jij ook snel een goedkoop naamlampje.

September 26, 2021

Snel een goedkoop naamlampje maken? lees hier hoe!
Je ziet tegenwoordig veel maanlampjes, wolklampjes of naamlampjes voorbij komen. Helemaal hip en super leuk voor in je babykamer of kinderkamer. Het geeft een gezellig licht en maakt je kamertje helemaal af.
Maar laten we eerlijk zijn, ze zijn soms best prijzig.

”Gemiddeld kost een naamlampje rond de 17 euro” (excl. verzendkosten)

Dus ik dacht, ik ga zelf aan de slag om te kijken of dit makkelijk zelf te maken is, zonder dat het veel kost.
En dat kan dus! Wil je weten hoe? Zo maak jij ook snel en goedkoop een naamlampje.

Wat heb je nodig:

 • IJzerdraad.
  Ik gebruikte voor dit lampje ijzerdraad van de Action voor 0,68 euro bij de action, deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren van zilver tot lichtroze of blauw. Het draad is 1.5 millimeter dik.
  Voor dit lampje gebruikte ik de kleur koper.
 • Led lampjes.
  Voor dit lampje gebruikte ik ook lampjes van de Action voor 1,39 euro. Dit zijn 40 ledlampjes warm wit licht met touw er al omheen. Dit led snoer is 2 meter lang.
  Ik heb met touw eromheen gekozen om het wat stoerder te maken, maar dit kan dus ook prima met een ander snoer met led lampjes.
 • 2 AA batterijen.
  Deze zijn niet inbegrepen bij de led snoer. Deze had ik nog thuis, maar oplaadbare batterijen zijn misschien wel zo handig voor dit soort lampjes. Bij de Ikea heb je 4 stuks voor 3,99 euro.

Hoe begin je:

Je begint voor jezelf met bedenken wel woord je wil maken, ik maakte in dit geval het woord ‘CHILL’ omdat ik het lampje wil gebruiken in de speelhoek van de kinderen. Maar je kan makkelijk een naam, een letter of een maan maken bijvoorbeeld.

Begin met het uittrekken van het ijzerdraad en bekijk hoe hoog je de letters wil hebben, mijn letters zijn 11 centimeter hoog en het woord is 22 centimeter lang. Het moet in verhouding zijn. Op internet kun je genoeg lettertypes (google bijvoorbeeld typografie) vinden die je na kunt maken.
Ik ging voor een sierlijke aan elkaar geschreven lettertype.

Dit is ook het makkelijkste om mee te beginnen want je moet straks de lampjes er nog goed omheen kunnen draaien.Als je klaar bent in het handig om het woord dat je geschreven hebt even onder iets plats te leggen, bij mij was het eerst niet helemaal recht.

snel en goedkoop een naamlampje maken

De laatste stap:

Daarna ben je al bij de laatste stap: de lampjes er omheen draaien.
Dit vond ik nog het lastigste stuk omdat je het goed wil verdelen, ik heb de lampjes er dan ook omheen gedraaid terwijl ik de lichtjes aan had staan. Dan kun je gelijk het effect zien.

Met name als je een letter als de H of de I hebt is het even puzzelen omdat je omhoog en omlaag moet met je snoertje. 
Bepaal eerst waar je wil eindigen met de lampjes, ik eindigde bij de laatste letter van het woord. Maar als je maar 1 letter maakt moet je even goed bekijken wat het handigste is.

Je kunt zelf kiezen hoe strak en hoe vaak je de lampjes om het ijzerdraad heen wikkelt, hoe meer je wikkelt hoe dichter de lampjes op elkaar zitten. Bij dit lampje ben ik gewoon gaan wikkelen en meegegaan met de rondingen van de letters. De verhouding is ook echt goed geworden, dus niet te moeilijk doen. (dit deed ik bij mijn eerste letter wel, heb het wel 3 keer opnieuw gedaan)

TIP
Bepaal van tevoren hoeveel snoer je ongeveer nog wil over houden om naar beneden te laten hangen zodat je ergens het batterijdoosje kan verstoppen als het lampje ophangt of ergens neerzet. Dat is wel zo mooi!
Hang je het bijvoorbeeld hoog op je muur dan moet je een snoer kiezen dat langer is dan degene die ik gebruikte.
(2 meter)

Klaar!

En dan ben je al klaar en heb je snel en goedkoop een naamlampje gemaakt. Nu nog een mooi plekje zoeken en genieten van jouw eigen creatie!

Voor 4 euro heb je dus een heel leuk hip goedkoop naamlampje.

Gewoon proberen dus!
Ik ben zelf heel blij met het eindresultaat en het staat gezellig op de hangplek van de kinderen.
Leuk als je mij tagt op instagram @west.en.confetti met jouw resultaat of stuur mij een berichtje!