Babykamer trends 2022

December 19, 2021

Alles over de babykamer trends 2022 lees je hier. Ben je zwanger en mag je in het nieuwe jaar jouw babykamer in gaan richten? Welke kleuren, thema’s en accessoires ga je veel zien?

Een babykamer inrichten een van de leukste dingen om te doen! Heb je inspiratie nodig? Lees dan verder over de laatste babykamer trends 2022, hippe kleuren, thema’s en accessoires van dit moment. Zodat jij op weg geholpen wordt in je zoektocht naar het perfecte kamertje voor jouw kleintje (op komst).

Babykamer trend: Kleuren

De kleuren die je nu al veel ziet en die je ook weer ziet terugkomen zijn de kleuren die de aarde ons te bieden heeft, de zogenaamde aardekleuren of aardetinten. Roestbruin blijft populair, net als de warme beige-gele kleuren als camel en okergeel. De kleur van het jaar van Karwei is een goed voorbeeld van een mooie warme kleur die je terug gaat zien. Combineer beige, crème en bruine tinten met elkaar voor een rustige combinatie. Door de kleuren met groen of donkerblauw te combineren krijg je een meer warme exotische combinatie. Dit past weer goed bij het natuurthema dat je gaat terugzien.

Babykamer trend: Thema’s

Een babykamer waar de natuur en de aarde centraal staat ga je veel zien het komende jaar.
Natuurlijke elementen zoals hout, rotan, zeegras en rietpluimen kun je mooi combineren met de aardetinten en geven een warm gevoel. Een aantal thema’s op een rijtje:

Bosthema

Een behang of muurschildering met bomen en bosdieren gecombineerd met natuurlijke elementen als een verschoonmand van zeegras, een rotan wiegje of houten bedje staat prachtig. Voeg dan de aardetinten toe in accessoires en je kamer voelt warm en veilig aan.

Bron: Pimpelmees, bosdierenbehang kleur mosterd

Jungle/Natuurthema

De jungle kamer zie je al een tijdje voorbij komen en blijft populair. Wat je in 2022 meer gaat zien is dat deze gecombineerd wordt met botanische prints en planten in de babykamer. De kleuren donkerblauw en groen passen hier heel goed bij.

Heelal/lucht als thema

Sterren en de maan als decoratie zijn mateloos populair en zullen dit ook blijven. Je gaat ook meer wolken en lucht als toevoeging hierbij zien. Voor een jongenskamer kun je dit mooi combineren tot een ruimtethema. De trendkleur van Flexa voor 2022 is Brigth Skies en is perfect om in jouw babykamer te gebruiken als je van dit thema houdt. Plak een aantal mooie muurstickers erbij en jouw kamer is compleet!

Babykamer trend ruimte/heelal/lucht
Kamer met sterren en een raket.
Bron: West en confetti

Luxe thema

Ook voor in de babykamer zie je steeds meer de luxe trend terug. We willen ons kindje een geborgen en veilig gevoel geven nu we meer binnen leven. Zwarte of antraciete meubels in combinatie met zachte glimmende materialen. Ook de velours stoffen zie je voorbij komen in de babykamer. Dit in combinatie met een toefje goud of koper geeft een luxe en stijlvol geheel.

Babykamer trend: accessoires

Er zijn een aantal accessoires die een trend zijn of blijven in 2022.

Een klamboe of hemeltje

Deze trend zag je dit jaar ook al veel. Een hemeltje boven de wieg/ledikant geeft jouw kindje een knus en warm gevoel. Het maakt de ruimte kleiner en gevoelsmatig dus meer geborgen voor jouw kleintje. Wordt je kindje iets groter en gaat hij het hemeltje in de wieg/ledikant trekken dan is het een leuke optie om het boven een zithoekje te hangen. Je hangt het op en legt er een aantal kussens onder zodat jullie er heerlijk onder kunnen wegkruipen. Een andere leuke optie om het boven je eigen voedingsstoel hangen, zit je zelf ook knusser bij het voeden!

Bron: Klamboe States&Klein

Persoonlijke wanddecoratie

Een mooie poster aan de wand is altijd leuk. Nog leuker is het om het persoonlijk te maken, zoals een geboorteposter. Ook kun je genoeg leuke webwinkels vinden waar je een poster naar eigen smaak kan laten maken zoals bij ASR Designs.

Behang

Een behang met een toffe print staat super leuk in de babykamer en zal je ook steeds meer voorbij zien komen. Een trend voor 2022 is met name 1 grote print over de gehele muur. Dieren in combinatie met natuurprint zijn hierbij populair en kun je heel goed combineren met de bovenstaande genoemde thema’s en kleuren!

Kapstokje

Super leuk om een lampje aan op te hangen of het slaapzakje van jouw baby. Een kapstokje, van rotan of hout, kan bijna niet meer ontbreken in de babykamer. Ga je voor een dierenthema dan kun je ook hele leuke dierenkoppen als kapstokhaakje krijgen. Praktisch en leuk als decoratie! Of bij het luxethema een mooi goud- of koperkleurig haakje.

Babykamer trend: Natuurlijke materialen

Dit kan eigenlijk niet missen. Je ziet het in de hele interieurbranche, de natuurlijke materialen doen het goed. Materialen als rotan, riet en hout. Ook in de babykamer zie je dit terug in meubeltjes, kapstokjes, verschoonmanden en overige accessoires. Samen met de aardetinten is dit ook een hele mooie combinatie.

Moodboard babykamer trends 2022 West en confetti
Moodboard West en Confetti gebaseerd op de babykamer trends van 2022.
Zie bron Instagram voor de informatie over de gebruikte items in dit bord.

Babykamer trend: Duurzaam

Je ziet dat iedereen steeds meer bezig is met duurzaamheid. Dit wordt ook doorgevoerd naar de babykamer.
Dit zie je al aan de natuurlijke materialen die er steeds meer gebruikt wordt en een babykamer trend is, rotan, hout, riet en jute zie je daarom veel terug. Het gebruik van natuurlijke stoffen en het hergebruiken van oude items zijn een goede start om jouw babykamer duurzaam te maken.

Wat mij betreft genoeg leuke trends om jouw babykamer in te richten en te stylen. Maar belangrijker vind ik nog om te kiezen wat bij jou past. Trend of niet, het is jouw babykamer! Heb je nog vragen of heb je hulp nodig? Neem dan contact met mij op.