De babykamer inrichten met een klein budget.

January 19, 2022

Een goedkope babykamer

Je kunt het inrichten van de babykamer zo duur maken als je zelf wil. Ook met een klein budget kun je een stijlvolle en warme babykamer inrichten. Neem genoeg tijd en maak een goede planning. In dit blog geef ik je 5 tips voor een goedkope babykamer. Ook een babykamer inrichten met een klein budget geeft een super leuk en mooi eindresultaat!

Tip 1 Begin op tijd

Neem de tijd om voor jezelf goed na te denken over wat je wil. Een goede planning is het halve werk en dit geldt zeker als je de babykamer met een klein budget wil inrichten. Ga niet lukraak alle winkels af zodat je ook geen impulsaankopen kan doen. Start met een lijstje met wat je echt nodig hebt, kijk naar de ruimte waar je de babykamer gaat maken. Wat past erin? Wat wil jij echt aanschaffen? Dit geldt ook voor de babyuitzet, niet alles heb je gelijk nodig. Maak voor jezelf een moodboard zodat je weet naar welke sfeer je op zoek bent en bedenk bij elke aankoop of dit ook echt past bij jouw idee.
Als je dan weet wat je wil dan heb je tijd om te wachten op de aanbiedingen of ga zoeken op 2e hands sites als marktplaats.

Sfeerbord West en confetti babykamer met een klein budget
Sfeerbord

Tip 2 Kies je meubels slim

Er zijn een aantal meubels die je sowieso moet hebben; een bedje, een commode en/of kledingkast. Denk hier goed over na, een wiegje is super schattig maar gebruik je maar kort. Bedenk of je hier je geld aan uit wil geven, tegenwoordig kun je ze ook huren. Misschien is dat een optie voor jou. Een ledikantje kan je langer gebruiken. En een meegroeibedje is wel iets duurder in aanschaf maar gaat nog weer langer mee. Neem dit allemaal mee in je overweging en maak dan een keuze. Het is een goede optie om een ladekast als commode te gebruiken (van Ikea bijvoorbeeld), deze kun je later dan weer gebruiken voor speelgoed of kleding. Een paar leren of andere handgreepjes erop maakt al een groot verschil.

Sebra meegroeide
Meegroeibed Sebra van baby tot 7 jaar. Bron: Mooiste kinderkamer

Tip 3 Koop 2e hands of bij de kringloop

Tegenwoordig maakt het niet meer uit als je niet alles nieuw koopt. Sterker nog vintage en duurzaam is hip! Dus zie jij dit ook zitten kijk dan eens op marktplaats, daar kun je hele babykamers overnemen of alle meubeltjes los kopen. Als je hier de tijd voor neemt komen er echt mooie dingen voorbij! Ook bij de kringloop kun je pareltjes vinden, is het niet helemaal naar jouw smaak ga dan aan de slag met de kwast. Vraag eens rond in je kennissen kring, misschien kun je dingen overnemen of lenen van mensen. Een ander leuk initiatief is laifkids, neem zeker eens een kijkje op hun site!

babykamer met klein budget, commode gemaakt van een kastje geverfd en met leren handgreepjes.
Kastje gebruikt als commode. Geverfd en leren handgreepjes gegeven.

Tip 4 Kies de juiste kleur

Super leuk die hippe kleuren maar wie zegt dat ze over een aantal jaar nog leuk zijn?
Als je als basis een neutrale kleur kiest dan kan de kamer met je kindje meegroeien. De accessoires hoeven niet veel te kosten en deze kun je dan aanpassen aan de trends van dit moment.

Ook voor het behang kun je hier rekening mee houden. Of behang maar een klein muurtje of alleen het onderste deel van de muur. Nog leuk ook! Zo heb je een mooi effect voor een klein bedrag. Ook hier kun je natuurlijk weer wachten op de koopjes.

Neutrale basis als kleurenpalet
Neutraal kleurenpalet voor bijvoorbeeld een meisjeskamer

Tip 5 Bespaar op decoratie

De decoratie kun je zo duur maken als je zelf wil. Bij veel low budgetwinkels hebben ze voor een kleine prijs trendy accessoires en decoratie voor de babykamer. Of ga zelf aan de slag om bijvoorbeeld een leuk naamlampje te maken. Muurstickers zijn ook leuk om te gebruiken, ze geven een groots effect en kosten zeker niet de wereld. Bij Moonwalkteddybear hebben ze hele mooie en hippe stickers. Voor leuke posters op de muur zoek je op ‘free printables’, print ze uit en hang ze op!

Kortom, met een goede planning en tijdsinvestering kun jij makkelijk een babykamer inrichten met een klein budget. Zorg dat je een goede basis neerzet die je ook nog kan gebruiken voor de peuterkamer en kinderkamer.

Heb jij nog andere tips?