Dé babykamer musthaves

March 6, 2022

Je gaat de babykamer inrichten, super leuk om te doen. Naast het kiezen van de meubels en de kleuren die je gaat gebruiken mogen deze musthaves niet ontbreken! Dé 5 babykamer musthaves van dit moment op een rijtje:

Musthave 1 Het maanlampje

Op dit moment zijn de maanlampjes echt een trend. Naast dat ze leuk zijn, zijn ze ook handig om te hebben. Ze geven een gezellig licht en kunnen daarom dienen als nachtlampje. Of voor een niet te fel licht als je s avonds je kleintje gaat verschonen of voeden.
Je kunt ze ook krijgen met de naam van jouw kindje of in de vorm van een diertje. Keuze genoeg en echt een musthave voor de babykamer. Vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan dan kun je vrij makkelijk zelf een lampje maken, zo kun je zelf ook de vorm/tekst kiezen. Schaf je het liever aan dan kan dat onder andere hier.

Dé babykamer musthave het maanlampje in meisjeskamer
bron: bol.com lampje van Boda Essentials

Musthave 2 Het kapstokje

Kapstokjes voor aan de muur zie je in alle soorten en maten voorbij komen. Waar het voorheen echt als een praktisch ding gezien werd wordt het kapstokje nu ook gebruikt als decoratie.
Een houten kapstokje of een rotan kapstokje, kies wat bij jou past. Hang er een poster, een bijzonder kledingstuk of een teddy rugzakje aan. Dit staat erg leuk én is handig als opbergplek.

Musthave 3 Het rotan spiegeltje

Waarschijnlijk heb jij ze ook al voorbij zien komen, het rotan spiegeltje. Niet meer weg te denken in de babykamer. Je kan het qua prijs zo gek maken als je zelf wil. Keuze genoeg. Kies je voor de vorm van een konijn, een beer of een ronde? Een tip is om het spiegeltje op een plek te hangen waar jouw kindje zichzelf kan zien. Bij de commode of naast het ledikantje, zul je zien dat ze naar zichzelf gaan kijken. Zo schattig!

Dé babykamer musthave het rotan spiegeltje op een kinderkamer met lambrisering
Bron: West en confetti styling, spiegeltje van HEMA

Musthave 4 De gepersonaliseerde poster

Een gepersonaliseerde poster op de babykamer geeft net dat beetje extra. Je kan kiezen voor een illustratie van bijvoorbeeld een mooie foto van jouw kindje of gezin. Ook zie je veel geboorteposters, met de stand van de maan van het moment waarop jouw kindje geboren is of met het geboortegewicht en de lengte. Ook daarin is er veel keuze. Leuk om deze op te hangen aan het kapstokje of aan een muur die nog wel wat opvulling kan gebruiken.

Dé babykamer musthave de gepersonaliseerde poster
Bron: West en Confetti styling, gepersonaliseerde poster door ASR.designs

Musthave 5 Het hemeltje

Een hemeltje boven de wieg of ledikant geeft je kind een geborgen gevoel. Het maakt de ruimte kleiner en knusser waardoor de wereld minder groot lijkt. Wordt jouw kindje iets groter en kan het naar het hemeltje grijpen dan is het wel opletten geblazen. Persoonlijk zou ik het dan boven het bed weghalen en ergens anders in de kamer hangen zodat je er bijvoorbeeld een speelplek van kan maken. Een lekker groot dik kussen eronder met een aantal kussens erop zodat je een plek hebt om samen boekjes te lezen. Zo heeft jouw kindje zijn eigen tent!

Babykamer met een hemeltje Jollein
bron: bol.com hemeltje Jollein nougat

Dit waren dé babykamer musthaves van dit moment op een rijtje. Kom je er zelf niet uit of heb je een vraag? Ik help jou graag of weg zodat jij zonder twijfel de babykamer kan creëren die bij jou past.