De commode op de babykamer.

June 2, 2022

Vandaag staat de commode op de babykamer in de schijnwerpers. Waar moet je op letten? Als je de babykamer gaat inrichten en rond gaat kijken wat je allemaal nodig hebt, zijn de wieg en de commode wel de meest genoemde en onmisbare meubelstukken. De commode gebruik je om je kindje op te verschonen en op aan te kleden. Maar het is zeker ook handig om spullen in op te bergen, die je bij de hand wilt hebben tijdens het verschonen en aankleden.

Welke commode kies je?

Welke commode op de babykamer je gaat kiezen is natuurlijk afhankelijk van je smaak maar ook van hoe groot je babykamer is. Of je nu kiest voor een commode van een bekend babymerk, een ladekast of een kastje, het belangrijkste is dat je een plek hebt om je baby te verschonen en aan te kleden. Heb je een kleine babykamer dan kun je kiezen voor een commode die je aan de wand hangt en uit kunt klappen. Of kies dan voor een verschoontafel (luiertafel), zoals deze. Die nemen niet veel ruimte in beslag. Als je een gewone ladekast of kastje kiest dan kun je deze misschien later ook nog gebruiken als kleding-of speelgoedkast. Duurzaam en handig!
Kun je je het al voorstellen? Die kleine babyvoetjes op je commode…

Waar moet je op letten bij het kopen van een commode?

Wat je ook besluit aan te schaffen, er zijn wel een aantal dingen om rekening mee te houden. Ten eerste de hoogte. Je zal vaak achter de commode te vinden zijn dus een goede werkhoogte is belangrijk. De meeste commode zijn tussen de 90cm en 105cm hoog. Probeer eens in verschillende winkels welke hoogte bij jou (en je partner) past of meet het af aan je keukenblad! Handig is ook als je je voeten onder de commode kwijt kunt, hierdoor sta je er nog beter voor. Het blad van de commode moet in ieder geval groot genoeg zijn om een aankleedkussen of verschoonmand op te leggen. Makkelijker is nog als je nog ruimte over hebt om wat spulletjes naast te zetten die je veel nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld een bakje voor luierdoekjes. Een blad van minimaal 75cm breed en 60cm diep is fijn.

Hoe deel je de commode op de babykamer in?

Tsja, wat leg je allemaal in je commode? alles wat je gebruikt voor het verschonen en aankleden van je kindje. Het is gewoon handig om dit in de buurt te hebben omdat je je kindje niet alleen op de commode kan laten liggen als je nog iets wil pakken. Ook ‘s nachts wil je gewoon zo snel mogelijk weer klaar zijn (althans ik wel ;-)) Hieronder een lijstje met producten waarvan het handig is deze in, of rond, de commode te hebben.

+ Luiers. Deze zijn handig in bijvoorbeeld de bovenste lade. Deze heb je echt vaak nodig.
+ Luierdoekjes/billendoekjes. Ook hiervoor geldt, je hebt ze echt vaak nodig. Het makkelijkste is deze op je werkblad te hebben staan.
+ Billenzalf/creme, thermometer, paracetamol. Allemaal fijn om bij de hand te hebben.
+ Vitaminen die je gebruikt. Hoe makkelijker je deze kan pakken, hoe minder snel je ze ook vergeet.
+ Rompers. Je hebt nog wel eens dat je kindje doorlekt, dan is een schone romper in de buurt makkelijk
+ Hydrofiele doeken. Zeker in het begin gebruikte ik deze veel om even over de verschoonmand te leggen als deze vies was geworden.
+ Kleertjes, dit is makkelijk maar niet perse nodig. Dit kun je ook van tevoren klaar leggen.
+ Reserve slaapzak, pyjama. Ook hiervoor geldt: als er ruimte is dan is het handig.

Bron: MevrouwKraai

Dan is het nu tijd om te gaan shoppen. Wil je meer inspiratie volg mij dan op Instagram.
Wil je dat ik er even iemand met je meedenkt? dan kun je mij ook een berichtje sturen.